Karagiorgi Servias 10, Athens, 10562
arma@armatravel.gr
+302103232401
+302103255441
Book Now!

Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Σιένα, Φλωρεντία, Πίζα.

 

 

Aναχωρήσεις:                               13, 20, 27 Φεβρουαρίου ’16

                                                         05, 12 Μαρτίου ’16

 

 

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Η ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : ΡΩΜΗΣΙΕΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της. H πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Φλωρεντία και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4 μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιήγησή μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5η μέρα: ΦΛΩΡΕΤΝΙΑ – ΠΙΖΑ – ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζα, διάσημη για τον κεκλιμένο Πύργο της, θαυμάσιο μνημείο αρχιτεκτονικής και τεχνικής, που αποτελείται από 6 ορόφους και είναι κτισμένος όλος από μάρμαρο. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε με τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη, τον κεκλιμένο Πύργο, κα την πλατεία του Καθεδρικό Ναό που συμπεριλαμβάνεται από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο                       395   €                                              

Τιμή σε μονόκλινο                                       515 €                                              

Φόροι αεροδρομίων                                   150 €                                        

 

Ημιδιατροφή με τα ξενοδοχεία : Grand Hotel Fleming Rome & Raffaello Firenze.

Με πρωινό με τα ξενοδοχεία :     Hotel Albani Rome & Hotel Mediterraneo Firenze.

 

Σημείωση: Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι :

Από/προς Θεσσαλονίκη 70 €. Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια 140 €.  

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την Aegean Airlines ή Αlitalia.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας.
  • Πρωινό καθημερινά. ( Ημιδιατροφή κατ’ επιλογήν )
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για την ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης. / Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδος στο Βατικανό – υποχρεωτικά τα ακουστικά- (περίπου) 26 €
  • Checkpoint (20€) το άτομο
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά ( 6€ Ρώμη & 4,5€ Φλωρεντία)

 

Πτήσεις Αegean Airlines

Αναχώρηση:     Α3 650     Αθήνα – Ρώμη           08.50   10.00

Επιστροφή :       Α3 655    Ρώμη – Αθήνα           18.45   21.45  

 

Πτήσεις Αlitalia

Αναχώρηση:     ΑZ 717     Αθήνα – Ρώμη           06.00   07.05

Επιστροφή :       ΑZ 727    Ρώμη – Αθήνα           21.45   00.45  

 

 

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.